Dirigent

Dirigent Jos Meynen

Jos werd als Hasselaar geboren op 5 oktober 1954. Hij startte zijn muzikale studies op tienjarige leeftijd in het stedelijk muziekconcervatorium van Hasselt. Hij volgde er notenleer, instrument hobo, kamermuziek, harmonieleer, muziekgeschiedenis en pianobegeleiding.

Voor hobo en kamermuziek ontving hij de gouden stads- en een zilveren staatsmedaille. Nadien studeerde hij nog verder notenleer, hobo, muziekgeschiedenis, transpotitieleer en pianobegeleiding aan het Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Tevens studeerde hij in de orkestklas bij Walter Boeykens en Fernand Terby.

Zijn dirigeercapaciteiten zijn tot uiting gekomen bij het jeugdkoor van de H. Hartkerk in Hasselt. Van 1983 tot 2011 is hij dirigent geweest van de Koninklijke Harmonie der Gilde van Sint-Truiden. Nadien heeft hij ook nog het dirigeerstokje gehanteerd bij de Katholieke Harmonie St. Cecilia Hasselt, Hoop en Toekomst Hoepertingen en Stepsweergalm Montenaken. Momenteel is hij nog steeds vaste dirigent van de Harmonie het Spoor Hasselt en de Koninklijke Harmonie Hasselt (Alexis Pierloz - Sint Cecilia).